“Ik hoor graag van ondernemers zelf waar zij in deze crisis tegenaan lopen”

Leestijd 3 minuten

08-05-2020  Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex heeft René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, vandaag horecaleverancier Bidfood in de stad Groningen bezocht. Dit bedrijf is in de regio een voorname speler op het gebied van bevoorrading van horecazaken voor food- en non-foodproducten. Met zijn bezoek wil de commissaris namens de provincie niet alleen dit bedrijf, maar alle door de coronacrisis getroffen ondernemers in Groningen een hart onder de riem steken.

Sinds de lockdown hebben bedrijven het zwaar. Ook de horecagelegenheden en hun toeleveranciers. De lege terrassen in de stad Groningen, de gesloten restaurants, cafés, bioscopen en theaters zijn een vreemde, niet eerder voorgekomen ervaring. De omzet is al weken enorm gereduceerd en de meeste medewerkers zitten thuis. “Ik hoor graag van de ondernemers zelf waar zij in deze crisis tegenaan lopen, én welke oplossingen ze vinden. Daarom kom ik graag een kijkje nemen”, aldus commissaris van de Koning René Paas.

Coronacrisis – Hart onder de riem voor ondernemers in provincie Groningen
Bij zijn bezoek aan Bidfood werd commissaris van de Koning René Paas (r) begeleid door de algemeen directeur van evofenedex Machiel van der Kuijl (m) en ceo Dick Slootweg (niet op foto) en manager operations Marinus Hol (l) van het Groningse bedrijf. Zij zijn blij met het bezoek.

 

Aandacht voor hele keten

“Wij leveren nog aan zorginstellingen en heel beperkt aan eetgelegenheden met een afhaal- en bezorgfunctie. Momenteel draaien we ongeveer dertig procent van de omzet die we gewend zijn. Normaliter is het nu de drukste tijd van het jaar met Hemelvaart, Pinksteren en veel evenementen. Maar de horecasector ligt plat, terecht dat hier veel aandacht voor is”, licht Slootweg toe. “Dat de commissaris bij ons op bezoek kwam, vinden wij heel goed. Zo is er ook aandacht voor de hele keten erachter, denk aan alle toeleveranciers, producenten en verhuurders van de horeca. Ook deze bedrijven liggen voor een groot deel stil en hebben hulp en aandacht nodig.”

Vooruit kijken

Van der Kuijl zegt het zeer op prijs te stellen dat de commissaris met dit bezoek alle Groningse leden van evofenedex een hart onder de riem wil steken. “Samen met de commissaris willen wij dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Als de coronacrisis straks voorbij is, kunnen onze leden alle hulp gebruiken om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek weer draaiende te krijgen. Bidfood is hier al ver mee en heeft inmiddels alle bedrijfsprocessen ‘coronaproof’ ingericht.”

 

 

Commissaris van de Koning in Groningen op bezoek bij Bidfood

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder