Coronacrisis - Minister verlengt versoepeling rij – en rusttijden tot 1 juni 2020

Bevoorrading van onder meer winkels en apotheken blijft van cruciaal belang

03-04-2020  Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de versoepeling van de rij- en rusttijden te verlengen tot 1 juni 2020. evofenedex steunt de minister in haar besluit omdat door deze versoepeling het goederenvervoer over de weg, en daarmee de bevoorrading van winkels en apotheken, op orde blijft.

De bevoorrading van essentiële producten blijft van cruciaal belang. Handels- en productiebedrijven die met hun eigen voertuigen rijden en vervoerders houden zo de ruimte om langer te rijden en de winkels te bevoorraden. evofenedex deed half maart een eerste oproep om de rij- en rusttijden te versoepelen. Chauffeurs spelen een cruciale rol in het bevoorraden van Nederland en zij zijn niet voor niets aangemerkt als een vitale beroepsgroep.

Zekerheid

De minister heeft, mede naar aanleiding van de oproep van evofenedex, de rij- en rusttijden versoepeld om daarmee de bevoorrading van onder meer winkels en apotheken op orde te houden. De tijdelijke versoepeling had als einddatum 6 april. De nieuwe datum van 1 juni geeft zekerheid naar de toekomst toe.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder