Duitse grens op steeds meer plaatsen open voor verkeer

Leestijd 2 minuten

15-05-2020  Duitsland heeft de beperkingen voor een aantal grensovergangen versoepeld. De wijzigingen gaan zaterdag in, zo heeft de Duitse regering laten weten. Polen houdt de grenzen nog wel tot 12 juni gesloten voor buitenlandse reizigers. De wijzigingen per land: 

Duitsland

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op 14 mei meegedeeld dat vanaf 16 mei:

  • alle grensovergangen met Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en Denemarken weer open zijn
  • grenscontroles aan de grenzen met Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken zullen worden afgebouwd tot monstername
  • controles aan de Duits Luxemburgse grens worden opgeheven
  • controles aan de Duitse Deense grens zullen zo snel mogelijk worden opgeheven (nog in onderhandeling)
  • controles aan de Duits/Oostenrijkse- , Zwitserse- en Franse grens zullen op 16 juni worden opgeheven (afhankelijk van de ontwikkelingen)

Er zijn geen attesten of aparte formulieren nodig voor het rijden naar, van of door Duitsland.

Polen

De Poolse grens voor buitenlandse reizigers blijft dicht tot en met 12 juni dit heeft de Poolse overheid besloten op 12 mei. Er is een uitzondering voor vrachtautochauffeurs. Zie hier het volledige bericht van het Poolse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Italië

Op 5 mei heeft het Italiaanse ministerie van Transport een update geplaatst van het verplichte ‘self certification’ formulier voor chauffeurs in het internationaal transport. Dit formulier is nodig om Italië binnen te komen en werkzaamheden uit te kunnen voeren.Het formulier is via deze link te downloaden.

Vanwege onduidelijkheid en vragen in het kader van deze ‘self Certification’ (die naar de lokale gezondheidsinstanties moet worden gestuurd) is op 12 mei het voorstel gedaan om de volgende zin onderaan het formulier te plaatsen: “It is recommended, and required, that the management of transmitted personal data is performed in compliance with Regulation 2016/679/EU – GDPR”.

Wegvervoermaatregelen per land

Vanwege de vele veranderingen in het Europees wegvervoer door de coronacrisis hebben wij een actueel overzicht van de wegvervoermaatregelen per land samengesteld. Zo zie je eenvoudig welke rijverboden er gelden en of er grenscontroles zijn. Ook zie je aan welke eisen je chauffeur of vervoersdocumentatie moet voldoen.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder