Door nieuwe vaardigheden, houdingsaspecten en kennis te integreren in de huidige manier van werken, worden mensen breder inzetbaar

Leestijd 3 minuten

26-06-2020  Bij het aanvragen van de NOW 2.0-subsidieregeling verklaart de werkgever zich in te zullen spannen werknemers te stimuleren aan bij- en omscholing te gaan doen. Zo kunnen werknemers zich aanpassen aan de nieuwe economische situatie en hun inzetbaarheid vergroten. Het stimuleert mensen door te groeien in hun functie, maar het vergroot ook de arbeidsmarktkansen op langere termijn en voorkomt werkloosheid. Werken aan een bredere inzetbaarheid vergroot de kansen op het maken van loopbaanstappen voor de medewerker, zowel in de interne organisatie als daarbuiten.

Ondanks de noodzaak de subsidie aan te vragen, zijn er ook voordelen. Misschien waren er al langer plannen om te veranderen, de organisatie te wijzigen of functies aan te passen of deze te herschrijven naar competenties. Ontwikkeling maakt mensen breder inzetbaar in de organisatie, binnen een concern en zelfs binnen een sector. In tijden waarin organisaties steeds wendbaarder moeten zijn en mee moeten kunnen bewegen met veranderingen, is het hebben van flexibel en breder inzetbaar personeel een must. Dat is iets wat deze coronacrisis ons heeft geleerd.

Crisispakket ‘NL leert door’

Om werkgevers en werknemers daarbij te helpen, trekt het kabinet 50 miljoen euro uit voor het crisisprogramma ‘NL leert door’. De looptijd van dit crisispakket is van juli tot en met december 2020. Hiermee kunnen werknemers vanaf juli kosteloos online scholing en ontwikkeladviezen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie. Je kunt daarbij kijken naar de ontwikkelingen in de functie of wat breder in het vakgebied waar die functie bij hoort. In elk beroep zijn ontwikkelingen aan te wijzen die ‘eraan komen’. Door nieuwe vaardigheden, houdingsaspecten en kennis te integreren in de huidige manier van werken, worden mensen breder inzetbaar.

Arbeidsmarktkansen

Voor bedrijven met openstaande vacatures biedt ‘NL leert door’ ook kansen. Scholing en ontwikkeling biedt de kans aanhoudende schaarste op de arbeidsmarkt te helpen oplossen en om mensen die door corona zonder werk zijn komen te zitten, snel weer aan het werk te helpen. Mensen die bijvoorbeeld werkzaam waren in de horeca en die nu thuis zitten vanwege corona, zijn servicegericht. Die vaardigheden komen ook heel goed van pas bij bijvoorbeeld een servicebalie. Als je op die manier naar vaardigheden kijkt, hebben mensen veel meer mogelijkheden. Voor deze mensen zijn vaak kortdurende beroepsgerichte trainingen zoals ‘Logistiek medewerker’ of ‘Declarant’ ideaal voor een opstap naar de logistieke sector. Deze opleidingen van evofenedex (en andere) gaan gewoon door, uiteraard met inachtneming van alle RIVM-voorschriften.

Competenties in plaats van diploma’s

De huidige ervaringen tijdens de coronacrisis tonen ook aan hoe snel we ons nieuwe werkmethoden eigen kunnen maken. Het fenomeen ‘learning by doing’ is minstens zo belangrijk als het volgen van een reguliere opleiding. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld in België door ondernemers eerst wordt gekeken naar wat iemand nu kan, naar verworven competenties. Pas daarna wordt gekeken naar de behaalde diploma’s en certificaten. Wanneer die vaardigheden worden vastgelegd in een EVC (Erkenning van Verworven Competenties), worden de kansen op een volgende loopbaanstap ook vergroot. Bovendien levert het trotse medewerkers op die hun vaardigheden zien vastgelegd op papier.

Meer weten of de NOW? Bekijk dan de veelgestelde vragen over de NOW.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder