evofenedex zet meestgestelde vragen over NOW-regeling op een rij

06-04-2020  Werkgevers die door de coronacrisis minimaal twintig procent omzetverlies lijden over drie maanden, kunnen vanaf vandaag een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij UWV. Deze zogenoemde NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid) vervangt de Werktijdverkortingsregeling, die op 17 maart is gestopt.

De tegemoetkoming kan in eerste instantie voor drie maanden worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat werknemers in dienst blijven en het volledige salaris krijgen doorbetaald. De regeling is namelijk bedoeld om werknemers in dienst te houden. Ondernemers kunnen de NOW digitaal aanvragen tot en met 31 mei.

Meestgestelde vragen NOW-regeling op een rij

evofenedex verwacht dat deze nieuwe regeling tot veel vragen zal leiden. Wij hebben daarom de meeste vragen en antwoorden in een Q&A op een rij gezet, zodat er voortvarend met de aanvraag aan de slag kan worden gegaan. Leden van evofenedex die na het lezen van de Q&A toch nog vragen hebben over de NOW-regeling kunnen contact opnemen met onze juristen (079 3467 346) of per mail hieronder.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder