Coronacrisis - Ondernemers in Overijssel krijgen hart onder de riem gestoken

Leestijd: 3 minuten

04-06-2020  Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht de commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, vandaag (donderdag 4 juni) sportleverancier en groothandelsbedrijf Deventrade in Deventer. Dit bedrijf is in de regio een voorname speler voor het leveren van sportkleding en sportartikelen aan clubteams en sportspeciaalzaken. Met het bezoek wil de commissaris namens de provincie Overijssel niet alleen dit bedrijf, maar alle ondernemers die de gevolgen ondervinden van de coronacrisis, een hart onder de riem steken.

Het schrappen van alle teamsporten in Nederland heeft grote gevolgen voor niet alleen sporters en sportverenigingen maar ook voor de sportspeciaalzaken en leveranciers van sportartikelen. De omzet heeft een flinke deuk opgelopen en veel medewerkers zijn thuis komen te zitten. De commissaris van de Koning Andries Heidema wil graag horen en zien wat het coronavirus teweegbrengt in de verschillende geledingen van de Overijsselse samenleving: ”Ik hoor graag van ondernemers zelf waar ze nu in deze crisis tegen aanlopen”. Ook in Overijssel werkt de provincie mee met de ondernemers om oplossingen te zoeken. “Dit soort bezoeken helpt daar enorm bij”, aldus Heidema.

Vereerd

De commissaris werd bij het bezoek aan het bedrijf begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl, directeur Deventrade Marthijn Pothoven, mede-aandeelhouder Olaf Pothoven en directeur finance & operations van Deventrade André Oude Weernink. Zij zijn vereerd met het bezoek.

Coronaproof

Marthijn Pothoven licht toe: “Wij importeren en exporteren wereldwijd. In het begin waren er wel verstoringen in het logistieke proces maar die konden we snel oplossen. Het aantal cluborders is in de coronaperiode aanzienlijk gedaald, maar we hadden het voordeel dat we al aan het einde van het sportseizoen zaten toen de crisis begon. We hebben de afgelopen periode gebruikt om onze bedrijfsprocessen ‘coronaproof’ in te richten. Daarnaast zet Deventrade juist nu in deze tijd een extra stap naar voren om met ons nieuwe ‘Let’s Play Together clubconcept’ zowel sportclubs als sportzaken nog beter te bedienen en financieel te ondersteunen.”

Vooruitkijken

“We stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle bij evofenedex aangesloten ondernemers een hart onder riem komt steken, en met name die in Overijssel natuurlijk. Samen met de commissaris willen we dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Onze leden hebben alle hulp die voorhanden is, inclusief dit soort morele steun vanuit bestuurlijk Nederland, nodig om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek gaande te houden”, aldus Van der Kuijl.

Van links naar rechts: Marthijn Pothoven (Deventrade), Majorie van Beest (provincie Overijssel), commissaris van de Koning Andries Heidema, Machiel van der Kuijl (evofenedex), Olaf Pothoven en André Oude Weernink (Deventrade).

Van links naar rechts: Marthijn Pothoven (Deventrade), Majorie van Beest (provincie Overijssel), commissaris van de Koning Andries Heidema, Machiel van der Kuijl (evofenedex), Olaf Pothoven en André Oude Weernink (Deventrade).

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder