Coronacrisis - Oproep: problemen aan de Belgische grens? Meld het ons!

evofenedex verneemt graag ervaringen van leden, om beter oplossingen aan te kunnen dragen

01-04-2020  De laatste dagen ontvangt evofenedex signalen dat vrachtauto’s aan de grens tussen Nederland en België vertraging oplopen. Ook horen wij geluiden dat er soms problemen optreden in het eigen vervoer. Daarom deze oproep aan alle leden van evofenedex: als je problemen ondervindt aan de Belgische grens, meld het ons. Wellicht kunnen wij helpen!

Op Europees niveau is opgeroepen zogeheten Green Lanes in te stellen voor goederentransport bij grensovergangen. Daardoor zou de vertraging maximaal 15 minuten mogen zijn. evofenedex ontvangt echter de laatste dagen signalen dat het vrachtverkeer van Nederland naar België vertraging oploopt. Dit als gevolg van aanvullende maatregelen vanwege de coronacrisis, zoals attesten die overgelegd moeten worden. Ook horen wij geluiden dat er soms problemen optreden in het eigen vervoer, omdat deze eigen vervoerders niet als ‘vervoerders’ worden aangemerkt.

Vertraging verhelpen

evofenedex staat in nauw contact met de Nederlandse en Belgische autoriteiten, om de situatie aan de verschillende grensovergangen zo overzichtelijk en open mogelijk te houden. Wij zullen er alles aan doen om de mogelijke vertragende processen en procedures te verhelpen. Om daarbij tot passende oplossingen te komen, helpt het als wij praktische voorbeelden kunnen geven van situaties waarin jullie terechtkomen aan deze grenzen.

Mail ons!

Leden die momenteel hinder ondervinden bij de grensovergang in het wegtransport tussen Nederland en België: deel dit met ons via ledenservice@evofendex.nl.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder