Coronacrisis - Rustige tijden? Tijd om je magazijn te optimaliseren

Optimaliseren zonder investeren

16-04-2020  Heb jij het door de coronacrisis een stuk minder druk dan normaal? Dan is het nu het juiste moment om jouw magazijnoperatie onder de loep te nemen. Vanaf 22 april delen we iedere woensdag een mogelijkheid om je magazijn te optimaliseren zonder te investeren. Maak van de nood een deugd en elimineer de verspillingen in je magazijn om succesvol uit de coronacrisis te komen.

Waarschijnlijk zit je in deze situatie niet te wachten op hoge investeringen of langlopende verbetertrajecten. Je bent op zoek naar quickwins in het magazijn om straks nét dat kleine - maar essentiële - verschil te kunnen maken als deze crisis (deels) achter de rug is. Denk aan het reduceren van bewegingen, het tegengaan van wachttijd in het proces of het reduceren van (onnodige) looproutes. Maar hoe kom je erachter welke verspillingen je hebt en hoe kan je deze tegengaan? 

Aan de slag

Lean is een veelgebruikte methode om processen te optimaliseren door onder andere verspillingen te voorkomen. Om deze verspillingen in kaart te brengen, wordt er binnen lean gebruikgemaakt van een gestructureerde methode. Deze staat bekend als ‘TIM WOODS’, waarvan de letters staan voor Transport, Inventory, Motion, Waiting, Overprocessing, Overproduction, Defects en Skills. Deze acht vormen van verspilling behandelen we de aankomende weken als praktische quickwins voor in het magazijn die je kunt oppakken zonder een grote investering te doen.

Aanmelden

Wil je de komende weken iedere woensdag de quickwins rondom verspillingen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de magazijntips. Je bent dan ook als eerste op de hoogte van nieuwe webinars en whitepapers rondom magazijnoptimalisatie.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder