Advies: houd de informatie van gemeenten goed in de gaten

Leestijd 1 minuut

28-05-2020  Gemeenten gaan binnenkort de tijdelijke maatregel voor de verruiming van venstertijden in de binnensteden opschorten. In onder andere Den Haag, Rotterdam, Delft, Groningen, Utrecht en Amsterdam is op ambtelijk niveau aangegeven dat hiervoor plannen worden gemaakt omdat de drukte in de steden toeneemt. Wel is of wordt overwogen nog een avondvenster open te stellen. evofenedex raadt bedrijven aan de informatie over de venstertijden van gemeenten goed in de gaten te houden.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex deden bij de invoering van de coronamaatregelen een dringend beroep op gemeenten hun venstertijden voor de bevoorrading in de stadscentra te verruimen. Circa 35 gemeenten gaven gehoor aan deze oproep.

Hamsteren

Met name supermarkten, drogisterijen en apotheken drongen bij het invoeren van de coronamaatregelen sterk aan op een verruiming van de venstertijden nadat consumenten aan het hamsteren sloegen. Hoewel in de distributiecentra genoeg voorraad was, bleek het een enorme logistieke uitdaging de producten naar de winkels te krijgen. Het verruimen of opschorten van venstertijden hielp daarbij, omdat transport dan efficiënter kan worden gepland en ingezet.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder