Overheidshulp en steun voor Zeeuwse ondernemers

Leestijd 2 minuten

28-05-2020  Gisteren hebben Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland, en Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in deze provincie, op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex de Syndus Group in Terneuzen bezocht. Deze onderneming is vooral actief op de industriële markt. Tijdens het werkbezoek werden de genodigden samen met algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex rondgeleid en bijgepraat door algemeen directeur Jean-Paul Heijens over de impact van de coronamaatregelen op het bedrijf.

Jo-Annes de Bat heeft als gedeputeerde waardering voor de Syndus Group: “Dit is een bedrijf met een breed pakket aan producten en diensten. Dat maakt hen sterk om door deze tijden heen te komen. De maatregelen van het kabinet worden langzaamaan versoepeld. Maar dit neemt niet weg dat er Zeeuwse sectoren zijn die het moeilijk hebben.” De provinciebestuurders bezoeken wekelijks bedrijven om te zien en horen welke impact de coronamaatregelen hebben op Zeeuwse ondernemingen. Voor alle Zeeuwse ondernemers die geraakt worden door de coronacrisis, heeft de provincie een aantal regelingen opgesteld. Deze zijn te vinden op de website van de provincie.

Onzekere tijden

“Al 65 jaar ziet de Syndus Group groei binnen het bedrijf, terwijl ook onze omzet nu een flinke tik krijgt door corona. Gemiddeld zien wij een terugval in de omzet van zo’n 30 procent, zeker in de eerste weken van de lockdown”, legt algemeen directeur Jean-Paul Heijens uit. “Vooral de Belgische markt heeft het zwaar te verduren, omdat daar de lockdown nog stringenter was. Wij zien nu een verbetering, maar het is niet zeker of er voldoende werk is richting de tweede helft van het jaar. Het bezoek van vandaag geeft ons meer input over hoe de overheid in deze crisis staat en hoe ze bedrijven kan bijstaan. Het is goed om te horen dat daar in de Zeeuwse provincie voldoende aandacht voor is en er ook een daadkrachtig programma beschikbaar is om ondernemingen te ondersteunen.”

Coronacrisis - Zeeuwse provinciebestuurders op werkbezoek in Terneuzen

Steun hard nodig

“Wij stellen het zeer op prijs dat beide bestuurders met dit bezoek alle Zeeuwse leden van evofenedex een hart onder de riem willen steken”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex (l). “Onze leden kunnen alle hulp gebruiken om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek weer draaiende te krijgen. Het is te zien en te horen dat de Syndus Group zich weet aan te passen aan de huidige situatie, volop in ontwikkeling is met de bouw van een nieuw distributiecentrum en dat veiligheid hoog in het vaandel staat.”

Zes bedrijven

De Syndus Group bestaat uit zes bedrijven: Ferris bv, Arentis bv, Amerplastics bv, Fiberstruct sro, Konstruktis bv en TechwijZ. Deze groep bedrijven produceert en installeert onder andere staalconstructies, kunststof buisleidingsystemen en looproosters, en is actief in het verhuren van mobiele hijskranen en ander materieel.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder