Coronavirus: 33 gemeenten verruimen venstertijden

Snelle medewerking gemeenten helpt bij beter bevoorraden van winkels

25-03-2020  In totaal 33 gemeenten hebben binnen vier dagen tijd de venstertijden voor bevoorrading opgeheven of verruimd. Vorige week deden evofenedex en Transport en Logistiek Nederland een dringende oproep aan gemeenten om de tijden te verruimen tijdens de coronacrisis, om zo winkels beter en efficiënter te kunnen bevoorraden. Namens alle ondernemers die zijn aangesloten bij onze organisaties danken wij de ambtenaren en politici van deze gemeenten voor hun snelle handelen.

Met name supermarkten, drogisterijen en apotheken drongen sterk aan op een verruiming van de venstertijden nadat consumenten vorige week aan het hamsteren sloegen. Hoewel er in de distributiecentra genoeg voorraad is, bleek het een enorme logistieke uitdaging om deze naar de winkels te krijgen. Verruiming of opschorting van venstertijden helpt daarbij, omdat transport dan efficiënter kan worden gepland en ingezet.

Lijst met gemeenten

Naast de 33 gemeenten zijn er ook nog een aantal gemeenten die plannen aan het maken zijn of overwegen om de venstertijden te verruimen. De meest actuele lijst met gemeenten is op deze webpagina te vinden.

Aanpassing venstertijden

Door het aanpassen van de venstertijden kunnen ook andere winkels die nog geopend zijn, hun openingstijden inkorten en hun deuren pas later op de dag openen. Dat bespaart kosten voor de inzet van personeel en zo beperken ze het gebruik van energiekosten.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder