Coronavirus: aantal aanvragen werktijdverkorting loopt snel op

Met name mkb-bedrijven dienen een aanvraag in om klap op te vangen

12-03-2020  Het aantal aanvragen voor werktijdverkorting loopt snel op. Op 4 maart waren er 117 aanvragen van werkgevers voor werktijdverkorting voor in totaal 1308 werknemers toegewezen door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Precies een week later staat de teller op 329 goedgekeurde aanvragen voor 4175 werknemers. Het lijkt erop dat het vooral de kleinere mkb-bedrijven zijn die op dit moment een aanvragen indienen.

In totaal liggen er nog ruim 1300 nieuwe en nog af te handelen verzoeken bij het UWV. Bedrijven mogen onder bijzondere omstandigheden de werktijd van hun personeel verkorten. Dit mag alleen als een bedrijf gedurende 2 (en maximaal 24) weken minstens 20 procent minder werk heeft door oorzaken anders dan een normaal ondernemersrisico. Het coronavirus wordt dus door het ministerie als abnormaal ondernemersrisico gezien.

Aanvragen kunnen worden ingediend via de website van SZW. Controleren of een aanvraag zinvol is? Volg dan eerst onze checklist voor werktijdverkorting.  

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder