Coronavirus: Douane schaalt werkzaamheden af

Reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen gaan gewoon door

19-03-2020  De Nederlandse Douane gaat zijn werkzaamheden, waar mogelijk en verantwoord, deels afschalen. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de vitale werkprocessen op orde blijven, zodat de continuïteit van de douaneprocessen in relatie tot het goederenverkeer zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

De Nederlandse Douane heeft de afgelopen dagen een aantal vitale douaneprocessen aangewezen om de dienstverlening aan het bedrijfsleven te kunnen blijven faciliteren. Hierdoor zijn alle (telefonische en digitale) loketten open en zijn de dienstverleningskanalen volledig in bedrijf. Ook continueert de Douane de reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen, en de reguliere handhavingstaken met betrekking tot het borgen van de gezondheid van burgers en de veiligheid van de samenleving. Daarnaast moet de fiscale kerntaak op verantwoord niveau worden gehandhaafd. Werkzaamheden voor de overige handhavingsgebieden worden afgeschaald.

Nader overleg

De Douane zegt erop te vertrouwen dat met deze afschaling van het operationele werk een goede balans is gevonden tussen het beperken van de gezondheidsrisico’s voor douanemedewerkers en de opdracht bij te dragen aan de veiligheid en gezondheid van de samenleving. Over de uitwerking van de genomen maatregelen voert de Douane nader overleg met de opdrachtgevende departementen.

Vragen?

In verband met de maatregelen in relatie tot het coronavirus vraagt de Douane zakelijke klanten hun vragen alleen te stellen via het bij hen bekende e-mailadres van het Bedrijven Contact Punt. De Douane zal deze vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden en indien nodig via de e-mail of per telefoon contact opnemen met de betrokken klanten.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder