Coronavirus: Europese Commissie steunt versoepeling rij- en rusttijden

Minister Van Nieuwenhuizen bereid te kijken naar aanpassen rij- en rusttijden en venstertijden

19-03-2020  In navolging van de oproep van onder meer evofenedex om de handhaving op rij – en rusttijden te versoepelen, heeft de Europese Commissie aangegeven zich flexibel op te stellen als lidstaten de regels voor de rij- en rusttijden voor de vrachtwagenchauffeurs tijdelijk versoepelen. Minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft hierover contact met de vervoerssector in Nederland, waaronder evofenedex.

In overleg met de sector wordt in kaart gebracht wat er nodig is om het transport van belangrijke goederen als voedingsmiddelen en medicijnen goed doorgang te laten vinden. “Als het nodig is, ben ik bereid te kijken naar het aanpassen van bijvoorbeeld rij- en rusttijden of venstertijden bij het aanleveren van goederen. Ik ben het eens met de Europese Commissie dat een dergelijke maatregel proportioneel moet zijn en niet de verkeersveiligheid of sociale arbeidsomstandigheden van chauffeurs in gevaar mag brengen.”

Actuele stand van zaken

In bijgaande hyperlink is de meest actuele stand van zaken te vinden rondom de maatregelen die verschillende lidstaten hebben genomen aangaande versoepeling van de rij – en rusttijden.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder