Coronavirus: evofenedex lanceert check op handel en logistiek

Op deze speciale webpagina kunnen ondernemers actuele antwoorden vinden op de meest gestelde vragen

03-03-2020  Om handels- en productiebedrijven te ondersteunen lanceert evofenedex de coronacheck voor handel en logistiek. Op deze speciale webpagina kunnen ondernemers actuele antwoorden vinden op de meest gestelde vragen. Daarnaast vinden ondernemers er continue updates over de gevolgen voor de handel en logistiek. 

“Supply chains ervaren nu al de gevolgen van het coronavirus”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van ondernemersvereniging evofenedex. “Niet alleen zie je dat de productie van allerlei goederen en onderdelen vooral in Azië flink afneemt of zelfs stil valt, maar ook merk je dat voor wat wel beschikbaar is, transport en opslag kampen met grote capaciteitsproblemen. Er is onvoldoende personeel voor laden, lossen en afhandeling, er zijn veel minder schepen, vliegtuigen en andere transportmiddelen beschikbaar en containers staan bovendien nu vaak op de verkeerde plek.”

Zorgen wereldwijd

Bart Jan Koopman, directeur bij evofenedex, vult aan: “Beginnend in Azië zullen de effecten van de uitbraak zich steeds verder verplaatsen in de supply chain, waardoor de negatieve gevolgen nog zullen toenemen en lang voelbaar blijven, zowel voor de import als de export. Ook al zou een voorzichtig herstel in bijvoorbeeld China zich nu aandienen. Daarnaast zijn er zorgen over de verdere ontwikkeling van het virus in Europa, en dan met name in Noord-Italië, en de gevolgen daarvan op logistiek en handel.”

Op de speciale webpagina staat informatie over onder meer de logistiek gevolgen, personeelsbeleid en de juridische consequenties voor bedrijven. Daarnaast staan ook de ledenadviseurs klaar om vragen van leden te beantwoorden.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder