Coronavirus: evofenedex steunt bedrijvenaanpak kabinet

Maatregelen geven bedrijven de ruimte om op adem te komen na zware klap

17-03-2020  evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven in Nederland, laat weten veel goeds te zien in het eerste steunmaatregelenpakket van het kabinet om de coronacrisis ook economisch het hoofd te bieden. Voor heel veel ondernemers die niet opereren in de medicijn- of voedselketen is deze coronacrisis een enorme klap, stelt de ondernemersvereniging. Personeel moet thuisblijven, omzet is volledig verdampt en dus is het basisinkomen van tienduizenden gezinnen in het geding.

“Sommige ketens liggen echt helemaal stil en dus is het echt van het grootst mogelijke belang dat we solidair zijn met de mensen die hier werken”, aldus evofenedex algemeen directeur Machiel van der Kuijl. Volgens hem doet het kabinet er met name verstandig aan de compensatieregeling voor getroffen ondernemers, de nieuwe regeling voor de werktijdverkorting en de versoepeling van de belastingbetalingen snel te implementeren. “Dat geeft bedrijven ruimte om op adem te komen. Handels- en productiebedrijven, zowel groot als klein, kunnen dit pakket gebruiken om de eerste zware klap op te vangen, zodat zij tijd krijgen om met gebruik van innovatief ondernemerschap in te spelen op de nieuwe situatie.”

Leden hulp bieden

evofenedex geeft aan zelf haar leden waar mogelijk bij te staan bij het vinden van de juiste loketten voor steun. Bedrijven die in de aan- en afvoer van hun goederen nationaal en internationaal in problemen komen, kunnen terecht voor advies bij evofenedex op onder meer de speciale webpagina van de vereniging. 

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder