Landen willen goederenvervoer Dover- Calais weer snel op gang brengen

Leestijd 1 minuut

22-12-2020  Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn druk in overleg om de grens tussen beide landen weer te heropenen voor vrachtvervoer. Achter de schermen wordt er aan een plan gewerkt om het zogenoemde begeleid goederenvervoer tussen de 2 landen weer op gang te krijgen. Aan beide kanten van het kanaal worden de files voor de ferry’s steeds langer.

Frankrijk stelde maandag een toegangsverbod van 48 uur in voor alle personen vanwege de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus. Daardoor was het ook voor vrachtautochauffeurs en hun lading onmogelijk om de grens te passeren. Wel mocht alleen lading nog worden overgevaren. Het plan om de grens te heropenen voor vrachtauto’s met chauffeurs moet vandaag of morgen naar buiten komen, zo wordt er gezegd in Londen en Parijs. Mogelijk moeten chauffeurs een sneltest ondergaan voordat ze de ferry op mogen rijden.

Op deze speciale pagina hebben we de meestgestelde vragen en de juridische consequenties van het sluiten van de grens tussen de UK en de EU op een rijtje gezet.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder