Transporteurs en chauffeurs hoeven geen negatieve coronatest te tonen

Leestijd: 1 minuut

23-12-2020  Vanaf vandaag, 23 december, is voor passagiers het inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) naar Nederland opgeheven. Wel is het tonen van een negatieve coronatest noodzakelijk, die niet ouder is dan 72 uur. Voor vrachtverkeer is de grens ook open. Chauffeurs van vrachtauto's vormen een uitzondering op de regel dat een negatief testresultaat moet worden getoond. Het logistieke proces kan hiermee doorgang vinden, zodat begeleid én onbegeleid vervoer van en naar het VK mogelijk blijven.

Frankrijk

Zoals gemeld in eerdere berichtgeving hebben de individuele lidstaten van de Europese Unie (EU) wel de mogelijkheid om aanvullende maatregelen te nemen, ook voor bijvoorbeeld chauffeurs. De Franse autoriteiten hebben hier gebruik van gemaakt. Als gevolg daarvan is de grens tussen Frankrijk en Engeland wel weer open, maar moeten chauffeurs van vrachtauto's en reizigers een negatieve coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur.

Lijst van uitzonderingen

Voor alle informatie en vragen en antwoorden over de maatregelen voor inreizen heeft de Rijksoverheid een pagina beschikbaar gesteld. Hier is ook de lijst van uitzonderingen te raadplegen. Momenteel is nog onduidelijk of werknemers die beroepsmatig in het VK waren onder de uitzonderingen vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan installateurs en bouwpersoneel. Houd deze website in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder