Coronavirus: lichte verbetering in logistiek China

Chinese havens komen langzaam weer op gang en luchtvrachtverkeer neem iets toe

25-02-2020  Er zijn eerste signalen dat de logistiek met China weer aan het verbeteren is na de enorme terugval in zeevaart- en luchtvrachtverbindingen vanwege het coronavirus. Volgens evofenedex is het echter nog te vroeg om te spreken van een herstel aangezien terminals en loodsen nog steeds verstopt zijn en personeel nog niet volledig inzetbaar is. Ook is er nog steeds een tekort aan chauffeurs.

Levering goederen aan scheepszijde in Shanghai

De haven van Shanghai gaat over tot het afleveren en afhalen van containers direct aan de scheepszijde. De terminals in Shanghai zijn volgelopen en er is weinig ruimte meer voor extra containers. Om dat probleem te ondervangen worden containers vanaf de vrachtauto rechtstreeks aan boord geplaatst of vanaf het schip op de vrachtauto gezet. Andere havens in de regio zouden eenzelfde actie overwegen.

Herstel luchtvrachtverbinding China – Europa

De luchtvaartmarkt was door het coronavirus met 80 procent teruggelopen en ook het aantal vrachtvluchten was fors gedaald. Inmiddels is er sprake van een licht herstel met een toename van het aantal directe vrachtvluchtverbindingen tussen China en Europa. Daarnaast zijn logistieke dienstverleners een netwerk van chartervluchten aan het opzetten om de druk in de maand maart zoveel mogelijk op te vangen. Eerder pleitte evofenedex er al voor om niet-gevlogen slots van Schiphol vanwege het corona virus uit te geven aan vrachtvluchten met China om een bijdrage aan de verlichting te geven.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder