Coronavirus: meer transparantie extra vrachtvluchten Schiphol

Dagelijks overzicht biedt bedrijven inzicht in vrachtnetwerk

25-03-2020  Schiphol publiceert nu dagelijks een overzicht van alle inkomende en uitgaande vrachtvluchten tot vier dagen vooruit. Hiermee komt er een beter overzicht van op welke bestemmingen wordt gevlogen en door welke maatschappij. evofenedex vindt dit een goede ontwikkeling omdat deze transparantie handels- en productiebedrijven die afhankelijk zijn van luchtvracht, meer zekerheid biedt in deze crisis en hun onderhandelingspositie ondersteunt.

Door het grotendeels wegvallen van passagiersvluchten, die vaak vracht meenemen in de buik van het toestel (belly cargo), is de luchtvrachtcapaciteit met 50 procent teruggelopen. Door het geven van extra slots aan vrachtvluchten wordt er weer meer luchtvrachtcapaciteit in de markt gebracht. Echter, door deze omslag raken veel handels- en productiebedrijven het overzicht kwijt van het luchtvrachtnetwerk dat via Schiphol wordt geboden. Deze intransparante situatie leidt tot zorgen bij ondernemers over de vraag of zij hun goederen nog via luchtvracht kunnen versturen. Daarnaast worden ondernemers geconfronteerd met sterk stijgende tarieven, tot wel 10 keer het normale tarief, onder het mom van een gebrek aan capaciteit.

Inzicht in vrachtnetwerk

Door deze nu geboden transparantie hebben ondernemers inzicht in het actuele vrachtnetwerk, kunnen excessen worden tegengegaan en kunnen ondernemers de Nederlandse luchtvaartsector ondersteunen door vracht via Schiphol te versturen. 

Zie hier de lijst met alle vrachtvluchten die dagelijks wordt geüpdatet.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder