Coronavirus: RDW beperkt dienstverlening

Minder keuringsstations open en schorsingsbeleid aangepast

26-03-2020 De RDW heeft vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen getroffen om bepaalde diensten te kunnen blijven uitvoeren. Daarbij richt de instantie zich op de meest cruciale taken, zoals het uitvoeren van noodzakelijke keuringen.

Keuringsstations

Momenteel zijn er 9 van de 16 keuringsstations geopend. Hier worden op dit moment alleen cruciale keuringen voor de transport- en landbouwsector uitgevoerd. Uitleg daarover is te vinden op deze webpagina. De dienst ontvangt daarnaast veel vragen over de mogelijkheid om importkeuringen alsnog uit te voeren voor voertuigen die reeds verkocht zijn. Op dit moment worden testen uitgevoerd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

APK

De APK-dienstverlening draait op dit moment als normaal. Dit houdt in dat, wanneer een erkende garage open is, de APK gewoon kan worden uitgevoerd. Het is goed om via diverse branchepartijen te horen dat door garages ook meegedacht wordt met de eigenaar door bijvoorbeeld voertuigen te halen en te brengen.

Schorsen van voertuigen

Veel voertuigen in de verhuur-, taxi- en vervoersbranche staan momenteel stil vanwege de maatregelen die het kabinet heeft getroffen. Om tegemoet te komen aan de vragen vanuit de sector zal de RDW vanaf donderdagmiddag 26 maart een aangepast schorsingsbeleid invoeren. Het is vanaf dan mogelijk om voor de eerste vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief te betalen, waarna voor elk volgend voertuig een 0-tarief zal gelden. Vanaf vrijdag staat hier informatie over op www.rdw.nl/zakelijk.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder