12-07-2017  Een succesvol bedrijf is voorbereid op de toekomst. Het verandert mee met een dynamische omgeving. Dit geldt ook voor magazijnmedewerkers. “In de ideale wereld van een leidinggevende is er altijd voldoende kwaliteit beschikbaar op de arbeidsmarkt, waardoor altijd de juiste mensen op de juiste plek zitten. Maar de werkelijkheid is natuurlijk anders”, stelt Nick Beckers, bedrijfsadviseur magazijnen bij evofenedex.

Diversiteit

Iedere medewerker is uniek – van diens gezondheid, vitaliteit en leeftijd tot diens taalachtergrond, opleiding, afkomst en passies. “Veel mensen bestempelen het werk in het magazijn als gestandaardiseerd. Daarbij onderschatten ze de diversiteit van de medewerkers, terwijl hier juist veel winst in te behalen valt”, merkt Beckers op.

Leidinggevende

De rol van de leidinggevende bij magazijnoptimalisatie is cruciaal. Uitdagingen door een Engelstalig WMS, het aannemen van buitenlandse medewerkers, de man-vrouwverhouding of een jong talent dat een team met ouderen moet aansturen, komen vaak voor. Bij het maken van keuzes moeten leidinggevenden altijd het maximale resultaat als norm stellen. Dit begint bij het management, maar kan een interessant samenspel tussen leidinggevenden en werknemers worden.

Whitepaper

In de whitepaper Diversiteit in het magazijn licht Nick Beckers drie onderwerpen uit waar veel bedrijven met een magazijn mee te maken hebben: vaste en flexibele arbeidskrachten (1) en leeftijds- (2) en taalverschillen (3). De aangereikte tips zijn geen allesomvattende werkwijze, maar dienen als voorbeeld voor een mogelijke aanpak. Het gaat altijd om de juiste balans tussen mens, proces en techniek.