CTGG organiseert speeddates gevaarlijke stoffen

De menselijke factor en leren van incidenten staan centraal op CTGG-dag 2019

4-11-2019  De Commissie Transport Gevaarlijke Goederen (CTGG) organiseert op 29 november de jaarlijkse CTGG-dag. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met een CTGG-expert over een specifiek onderwerp van gedachten te wisselen tijdens de speeddatesessies. De dag is bedoeld voor functionarissen die zich bezighouden met veiligheid rond vervoer, op- en overslag van gevaarlijke goederen, vanuit verschillende hoeken: bedrijfsleven, hogere en lagere overheden, advies- en onderzoeksbureaus.

Professionals kunnen zich tijdens dit evenement laten bijpraten over actuele onderwerpen uit het veld, kennisdelen, discussiëren met vakgenoten en netwerken. Op het programma staan dit jaar onder andere de menselijke factor bij ongevallen, leermomenten bij incidenten en de Nederlandse inzet bij Europees overleg over gevaarlijke stoffen.

CTGG

De CTGG is het samenwerkingsverband van organisaties waarvan de leden betrokken zijn bij het transport van gevaarlijke stoffen. Ook evofenedex is hier lid van. De CTGG zet zich al meer dan 60 jaar in voor het verhogen van de veiligheid van dit vervoer. De CTGG behartigt de belangen van de leden op het terrein van de ontvangst, verlading, vervoer en overslag van gevaarlijke goederen. Het accent ligt daarbij op betrokkenheid bij totstandkoming van regels en voorschriften die van invloed zijn op de logistieke behandeling van gevaarlijke goederen. De jaarlijks terugkerende CTGG-dag past bij die constante verbetering van de veiligheid die de sector nastreeft.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de voorlichtingsdag en aanmelden op de website van de CTGG. Voor vragen over de dag kun je contact opnemen met Macco Korteweg-Maris, de secretaris van de CTGG, via secretaris@ctgg.nl.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder