29-09-2014  EVO, het Verbond van Verzekeraars en TLN gaan cybercrime te lijf met onder meer een preventie-website: www.preventieinzicht.nl. Op 7 oktober is er over dit onderwerp een informatiebijeenkomst bij AON Risk Solutions in Rotterdam.  

Datamisbruik

Computers en planningsystemen zijn onmisbaar in de sector transport en logistiek. Maar computersystemen, netwerken en innovatieve oplossingen in de ICT, zoals apps en tablets, zijn ook gevoelig om door criminelen of concurrenten gekraakt te worden. Data over goederenstromen worden misbruikt en soms verdwijnen hele ladingen. De schade loopt inmiddels in de honderden miljoenen. Wat is daartegen te doen?

Deskundigen

Op dinsdag 7 oktober organiseren EVO, het Verbond van Verzekeraars, TLN en Fenex hierover een bijeenkomst. Die wordt gehouden bij AON Risk Solutions in Rotterdam, de toegang is gratis. Tijdens de voorlichtingsmiddag zal de safetydeal tussen EVO, TLN en het Verbond van Verzekeraars worden belicht, terwijl diverse deskundigen zullen ingaan op onderwerpen als ‘Cybercrime’ en ‘Supply chain security’ in de praktijk. Ook is er een korte presentatie over het Waarschuwingsregister Logistieke Sector.
De bijeenkomst begint om 15.00 uur en wordt omstreeks kwart over zes afgesloten met een lichte maaltijd. Aanmelden kan bij Daniëlle Gevers van EVO: dgevers@evo.nl.