29-05-2015  Onvoldoende aandacht bij bedrijven voor cybersecurity is een groot gevaar voor de hele logistieke keten. Dit stelt de Raad voor Logistieke Kennis van EVO.

De raad, die EVO adviseert over strategische logistieke vraagstukken, vindt daarom dat bedrijven samen moeten kijken naar de invloed van moderne middelen op de logistieke keten. In de Raad voor Logistieke Kennis zijn behalve verladers ook andere relevante spelers uit het logistieke speelveld betrokken, waaronder vertegenwoordigers van het onderwijs en de wetenschap, onderzoeks- en adviesbureaus en logistieke dienstverleners.

Cybersecurity

Om cybersecurity op de agenda te zetten, spreekt Wilma van Dijk, directeur van het Cyber Security Center en plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, daarom op het EVO SCM-congres over de maatregelen die bedrijven kunnen nemen. Van Dijk stelde vorige maand bijvoorbeeld nog dat er sterke cybernooddiensten nodig zijn. ‘Die kunnen bijvoorbeeld een grote aanval afslaan en de schade herstellen’, aldus Van Dijk. Ook wil Van Dijk samenwerken met organisaties tegen internetfraude waarbij valse adressen van computers gebruikt worden om een website of een server plat te leggen.

Congres

Op het EVO SCM-congres, op 3 juni, zorgen keynotes en masterclasses voor een verdieping van een aantal onderwerpen uit het EVO Logistiek Jaarboek 2015. Het SCM-congres richt zich op directie, logistiek managers, supply chain managers, en P&O-adviseurs van middelgrote en grote bedrijven.