02-09-2013  Op 5 oktober 2013 is de Dag van de Chemie. Op deze dag openen chemiebedrijven, maar ook bedrijven die veel met chemie te maken hebben zoals universiteiten, transportbedrijven, laboratoria en waterschappen hun deuren voor een blik achter de schermen. Het thema dit jaar is veiligheid.

Beleven

Iedereen kan op deze dag zelf ervaren wat voor belangrijke plek de chemie in de Nederlandse maatschappij inneemt. Te zien valt hoe dagelijkse producten, zoals bijvoorbeeld tandpasta, maar ook hardloopschoenen en energydrinks worden gemaakt en hoe chemiebedrijven in de buurt met veiligheid omgaan. Bovendien is er uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden in de chemische sector.

VNCI

De Dag van de Chemie wordt georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De VNCI behartigt de collectieve belangen van de chemische industrie in Nederland. De vorige Dag van de Chemie trok in 2011 60.000 bezoekers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en een lijst met alle deelnemende organisaties op de website van de Dag van de Chemie. Het laatste nieuws over de Dag van de Chemie is te volgen op twitter via @dagvandechemie.