14-10-2015  Voor bedrijven die veel exporteren of importeren is UCC, de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van douane, behoorlijk ingrijpend. Er gaat het komende jaar veel veranderen. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Declarant op 5 november worden alle deelnemers volledig bijgepraat praten over relevante thema's.

Waarom deelnemen?

In één dag helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en tegelijkertijd persoonlijke skills bijschaven. Dat staat de deelnemers aan de Dag van de Declarant te wachten, naast actuele informatie over douaneprocessen waardoor onnodige navorderingen en verstoringen in de logistiek worden voorkomen. Elke deelnemer kan na deze bijeenkomst weer snel en effectief zijn of haar werk doen.

Inhoud van de dag

Dit keer onder andere aandacht voor de komst van het UCC; wat gaat er allemaal veranderen, welke maatregelen kunt u alvast nemen om straks niet voor verrassingen te staan? U wordt bijgepraat door experts vanuit de Douane en EVO.

Ook soft skills komen aan de orde. Hoe kunt u bijvoorbeeld klantgericht meedenken? Geen onderwerp puur over douanekennis, maar over uw communicatievaardigheden.

Het middaggedeelte is gereserveerd voor workshops. U kunt per ronde kiezen uit twee onderwerpen, namelijk: Ronde 1 - Herkomst en oorsprong of exportsancties
Ronde 2 - BTW of (in)directe vertegenwoordiging.

Meer informatie over de Dag van de Declarant