Voorkom onnodige navorderingen en verstoringen in de logistiek

Leestijd 1 minuut

16-09-2021  De Dag van de Declarant vindt dit jaar plaats op donderdag 4 november in Veenendaal. Het programma zit vol nieuws, wetenswaardigheden en netwerkmogelijkheden, en biedt vier workshops. Dit evenement van ondernemersvereniging evofenedex is vooral interessant voor professionals die zich dagelijks bezighouden met het beheersen van de douaneaangiftes voor import en export.

Na het bijwonen van de Dag van de Declarant ben je in één klap op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, en schaaf je tegelijkertijd jouw persoonlijke vaardigheden bij. Je legt contacten met collega’s uit de branche en je kunt met hen van gedachten wisselen over actuele zaken die je tegenkomt tijdens je werk. Na afloop heb je actuele informatie over douaneprocessen, waardoor je onnodige navorderingen en verstoringen in de logistiek kunt voorkomen.

Vier workshops

Het programma begint met een plenaire bijeenkomst over de actualiteiten op import- en exportgebied. Daarna zijn er vier workshops, waarvan je er twee kunt kiezen: 1. De wijzigingen van het douanetarief per 1 januari 2022, 2. Douanewaarde, 3. Douane Management Systeem en 4. REX-attest van oorsprong , het gebruik in de praktijk bij handel met het Verenigd Koninkrijk. De dag wordt afgesloten met een inspiratiesessie door Michiel van Veen, directeur Supply Chain & Business Innovation bij plantenservicepartner Royal Lemkes.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder