Damen Shipyards wint de Nederlandse Logistiek Prijs 2017

30-11-2017  Damen Shipyards is de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2017. Dit maakte de vereniging Logistiek management (vLm) gisteravond bekend.

Stimuleren

Met de Nederlandse Logistiek Prijs wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren. De prijs werd voor de 33ste keer uitgereikt. De afgelopen jaren wonnen onder meer ASML, Wehkamp, IBM, Hema en Nike deze prijs. In 2016 ging de prijs naar Auping.

Uitgekiende productie

Juryvoorzitter Jos van Hillegersberg over de keuze voor Damen Shipyards: “Damen Shipyards laat al vele jaren zien dat via uitgekiende productie en logistiek, hoogwaardige wereldwijde scheepsbouw innovatief en winstgevend kan zijn. Een belangrijke pijler voor het succes van Damen is het modulaire bouwen van schepen gecombineerd met slim transport en assemblage.”

Uniek productieproces

Het modulaire productieproces is uniek in de scheepsbouw en biedt inspiratie voor een breed doelpubliek. “Het resulteert bij Damen niet alleen in diverse kostenvoordelen voor de keten maar het laat hen ook toe om nieuwe commerciële mogelijkheden te bieden. Per bouwproject is zo in te spelen op specifieke afbouweisen bij de klant, beschikbaarheid van capaciteit en competenties op de verschillende werven wereldwijd. Ingenieuze transportoplossingen zorgen ervoor dat de modules effectief kunnen worden verplaatst en later geassembleerd. De hoge kwaliteit en flexibiliteit en toch aan klantwens voldoen wordt hierbij gecombineerd.”

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder