Data delen in de logistieke keten: neem deel aan iSHARE Works

iSHARE moet de nieuwe standaard worden voor het delen van logistieke informatie

30-01-2018  Met de ‘go-live’ van iSHARE later dit jaar wordt gegevensuitwisseling in de logistieke keten gemakkelijker. iSHARE wordt dé standaard voor het delen van logistieke informatie in de keten. Als partner van iSHARE organiseren wij op 23 januari een speciale workshop in Delft waarvoor je je aan kunt melden.

Belang

Voor verladers is het belang van een goed stelsel van gegevensuitwisseling groot, zegt Kees Jans, Group IT Director van RFS Holland Holding en verantwoordelijk voor de IT bij Wehkamp, een van Nederlands grootste webwinkels. “Aansprakelijkheid wordt bovendien steeds meer een issue. Ik wil als Wehkamp de zekerheid hebben dat partijen waarmee ik samenwerk, de zaken ook goed op orde hebben.” Volgens Jans ligt er een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sector om het omgaan met persoonsgegevens goed te regelen. “Voor mij ligt daar het belang van iSHARE. Een afsprakenstelsel geeft mij straks de zekerheid dat bij partijen die hierbij zijn aangesloten, de zaken aantoonbaar goed geregeld zijn. Het afsprakenstelsel legt vast aan welke spelregels deelnemers zich in welke situaties zich moeten houden. Bovendien wordt er op de naleving van de afspraken toezicht gehouden. Onder de paraplu van een afsprakenstelsel is het veilig zakendoen.”

Standaard in de markt

Vanwege de grote potentie en het belang van gegevensuitwisseling in de logistieke keten staan wij aan de wieg van iSHARE. Hierbij spelen we een aanjagende rol in de ontwikkeling ervan, aldus Wilco Heiwegen van de verladersorganisatie. Volgens hem heeft iSHARE de potentie om dé standaard worden voor het delen van logistieke informatie. Belangrijk is wel dat bedrijven tijdig aansluiten bij het project, zodat het succesvol ontwikkeld en uitgerold kan worden. “Om de voordelen te benutten, adviseren wij  bedrijven om contact op te nemen met iSHARE om de mogelijkheden om in te stappen te bespreken”, aldus Heiwegen.

Innovatie

Innovatie en digitalisering in de logistiek en internationale handel zijn voor onze vereniging belangrijke thema’s, waarbij de inzet van de organisatie is gericht op concrete en toepasbare innovatie waar leden direct van kunnen profiteren. Zo zorgde wij als mede-initiatiefnemer van TransFollow (digitale vrachtbrief) voor een efficiencyslag in de logistieke keten. De opzet en ontwikkeling van het iSHARE-project wordt via het Neutraal Logistiek Informatieplatform (NLIP) gestuurd en bewaakt. Zo neemt namens onze vereniging Machiel van der Kuijl (directeur) deel aan de stuurgroep en Wilco Heiwegen (beleidsadviseur internationaal ondernemen) aan de klankbordgroep van het NLIP.

Benieuwd welke kansen iSHARE biedt? Kom dan op dinsdag 23 januari van 10.00 tot 12.00 naar de bijeenkomst iSHARE Works in Delft. Aanmelden kan via de iSHARE website.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder