Handelen met het Verenigd Koninkrijk na 1 januari echt anders

Leestijd 1 minuut

28-12-2020  De gevolgen van de brexitdeal voor de handels- en productiebedrijven worden steeds duidelijker nu het akkoord van circa 1200 pagina’s openbaar is. Zo zijn er heldere afspraken gemaakt over een gelijk speelveld, komen er geen invoerheffingen en wordt efficiënt goederenvervoer gewaarborgd. Dat blijkt uit een grondige analyse van specialisten van evofenedex.

De belangrijkste onderwerpen waarover de onderhandelingen stroef verliepen, waren niet de minste: gelijk speelveld, geschillenbeslechting en visserij. Een gelijk speelveld en bijbehorende rechtsbescherming zijn essentieel voor een goed handelsklimaat en de kern van de interne markt en geborgd in de overeenkomst. Met de overeenkomst komt nu een einde aan de periode van grote onzekerheid en is het ‘no-deal scenario’ op de valreep voorkomen.

Begin dit jaar stuurde evofenedex het kabinet een brief met daarin zes inhoudelijke aandachtspunten voor de onderhandelingen over de brexit. Op al die zes punten is nu duidelijkheid gekomen.

Lees de analyse van de brexitdeal in relatie tot onze zes punten in dit artikel

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder