14-04-2015  Eigen vervoerders zijn dagelijks met tienduizenden vrachtwagens en honderdduizenden bestelauto’s onderweg. Een eigen vervoerder moet met allerlei regels rekening houden. Het kost veel tijd om hiervan goed van op de hoogte te blijven. EVO organiseert daarom, na de succesvolle editie van vorig jaar, op woensdag 24 juni opnieuw de Dag van het Eigen Vervoer.

Waarom deelnemen?

Eigen vervoerders worden tijdens deze dag volledig geïnformeerd over alle relevante onderwerpen en regelgeving op het gebied van Eigen Vervoer.

Een greep uit het programma

Na een korte plenaire presentatie gaan de drie workshoprondes van start. Dat zijn informatieve bijeenkomsten over de volgende onderwerpen: 

 • Arbeidsrecht / Wet Werk en Zekerheid
  Per 1 juli zal het Nederlandse ontslagrecht ingrijpend veranderen. Maar kent iedereen de gevolgen voor zijn of haar bedrijfsvoering?
 • Eigen vervoer of Beroepsvervoer?
  Zo min mogelijk lege kilometers rijden? Vraag een vergunning aan en zet elke bestel- of vrachtauto zo efficiënt mogelijk in.
 • Kostencalculatie en aanschaf wagenpark
  Leer waarop iedereen dient te letten bij de beoordeling van de kosten van het eigen wagenpark en bij de aanschaf van nieuwe voertuigen.
 • Lading zekeren
  Tijdens een live demonstratie in het magazijn wordt getoond hoe lading goed wordt gezekerd volgens de wettekst van de Regeling Voertuigen.
 • Met eigen vervoer over de grens
  Regelgeving in de EU verandert jaarlijks. Deelnemers kunnen zich laten informeren over de ontwikkelingen in de EU-landen waarmee zij te maken heeft.
 • Tachograaftentamen
  Nieuwe tachograafwetgeving: ga goed voorbereid de weg op.
 • Invloed op boetes
  Leer tijdens deze workshop wat ieders rechten zijn en hoe te handelen in het geval van een opgelegde boete.

Zorg dat u er op tijd bij bent