"De RI&E is niet een eenmalig rapportje"

leestijd 2 minuten

23-06-2021 Het veiliger maken van het magazijn is iets waar iedere werkgever naar streeft, en ook moet streven vanuit de verplichting om een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren. Voor veiligheidskundigen André de Ruijter en Erik Kooij is dit dagelijkse kost. Vanuit hun ervaring vertellen ze over wat zij zoal tegenkomen op de werkvloer en geven ze tips om de veiligheid te verbeteren.

André de Ruijter:

"De risico-inventarisatie en -evaluatie RI&E wordt vaak gezien als iets wat verplicht is. Vanuit de Arbowetgeving is dat ook zo, maar ik ben van mening dat bedrijven die er op die manier naar kijken, de plank misslaan. Het is namelijk een ontzettend mooi instrument om de risico’s van je bedrijf in kaart te brengen en daar actie op te ondernemen. Vaak wordt het als een moetje gezien en daardoor blijft de inhoud achter bij wat er werkelijk speelt bij het bedrijf. Er wordt vaak vergeten dat zo’n RI&E niet een eenmalig rapportje moet zijn, maar juist een levend document. Zeker in combinatie met een aantal beheersmaatregelen zie je dat bedrijven dan echt stappen zetten. Zorg ervoor dat je dat niet alleen op managementniveau doet, maar ook op de werkvloer. Het moet een document zijn waar iedereen bij betrokken is. Door iedereen er deelgenoot van te maken, vergroot je het bewustzijn van de gehele organisatie.

Uit onderzoek blijkt dat het management het voorbeeld moet geven voor het veiligheidsbewustzijn. Als de manager zich niet aan de voorschriften houdt, zoals het aantrekken van een hesje of het dragen van veiligheidsschoenen, waarom zou een medewerker dat dan wel moeten? Daar kun je al een slag slaan. De manager heeft dus een voorbeeldfunctie, niet alleen in omzet en productiviteit, maar ook in veiligheid. Laatst hoorde ik van een bedrijf dat een wall of shame heeft gemaakt: alle ongevallen en bijna-ongevallen werden gefotografeerd en geanalyseerd en dat werd op die muur gehangen. Een geweldig idee, omdat medewerkers meteen zien wat er aan de hand is en zo alert blijven. Nieuwe medewerkers werden eerst rondgeleid in die ruimte. Zo zagen ze meteen wat er fout was gegaan in het verleden en hoe ze, als organisatie, daarvan hebben geleerd. Kom dus uit de ivoren toren en spiegel je aan je personeel en laat zien dat je met hun veiligheid bezig bent.”

andre

André de Ruijter is veiligheidskundige magazijnen bij evofenedex. Daarvoor werkte hij bij SGS Nederland, onder meer als veiligheidskundige (QHSE), IATA-luchtvracht gevaarlijke stoffen, beveiligingsadviseur luchtvracht en specialist gevaarlijke stoffen.

Erik Kooij:

“Wat vaak misgaat, is dat medewerkers zich onvoldoende bewust zijn van de vele handelingen die in het magazijn. Zo zijn er niet alleen voetgangers, maar ook andere vervoersmiddelen die zich door een magazijn bewegen. Niet iedereen is daar even alert op, is mijn ervaring, en dat vergroot de kans op botsingen en aanrijdingen; een ongeluk zit in een klein hoekje. Als we ervoor zorgen dat voetgangers, chauffeurs en magazijnmedewerkers zich bewuster zijn van hun omgeving, hebben we heel veel gewonnen. Dat bereik je door ze allemaal te betrekken bij veiligheid van werken. Dat gaat over gezondheid en de veiligheid van het eigen handelen maar ook dat van anderen. Denk daarbij aan de inrichting, de ergonomie, het inzetten van hulpmiddelen, de opslag gevaarlijke stoffen en dergelijke. Laat de medewerkers vertellen wat goede en slechte punten zijn, dan komt ook de risico-inventarisatie en -evaluatie, de RI&E, tot leven.

Je moet niet alleen maar ontwikkelen en helpen, maar de medewerkers vragen hoe zij denken dat het beter kan. Niet de directie of veiligheidskundige moet vertellen hoe het moet, maar juist op de werkvloer vragen hoe de medewerkers daar denken het best en veiligst te kunnen werken. Geef ze verantwoordelijkheid voor de oplossing. Die ontwikkelt zich pas na verbetering van de werkomgeving, zoals opslag. Dat is een dynamisch geheel. Maak de medewerkers niet alleen regisseur van het ontwerp, maar maak ze deelgenoot van het verbeterprogramma. Daar moet de energie op gericht zijn. Iedere medewerker wil aan het eind van de dag toch gezond en veilig weer naar huis. Je doet het samen, om die intrinsieke motivatie te stimuleren. De Code Gezond en Veilig Magazijn helpt daarbij. Maar ook die moet getoetst worden en daar zijn we nu druk mee bezig. De goede ervaringen en praktijkvoorbeelden gaan we zeker delen. Met elkaar komen we een heel stuk verder.”

erik-kooij

Erik Kooij is zelfstandig veiligheidskundig adviseur en betrokken bij het opstellen van de Code Gezond en Veilig Magazijn. Werkte voorheen bij TABS Holland, waar een fors aantal groothandels onder vielen vielen die hout- en bouwmaterialen leverden.

Vraag het RI&E-pakket aan

Wil je niets missen van de kennis, tips en tools over de RI&E en een succesvolle veiligheidsaanpak? Volg onze Linkedin-pagina en vraag ons RI&E-pakket aan. Dit pakket bevat twee whitepapers met alle kennis en informatie om aan de slag te gaan. Zo ben jij klaar om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder