De succesfactoren voor betrokken en bevlogen medewerkers

Krijg direct toepasbare tips en handvatten

08-10-2021  Werkgevers hebben het in Nederland dubbel moeilijk. Het is aan de ene kant moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden, tegelijkertijd is het niet eenvoudig om goede werknemers voor het bedrijf te behouden. Daarover gaat het evenement ‘Mens&werk in de logistiek 2021’ van evofenedex op donderdag 11 november.

Guido Heezen is keynotespeaker tijdens het evenement. Hij is zelf ondernemer, maar ook trendwatcher en oprichter van adviesbureau ‘Effectory’, dat door heel Europa bedrijven bijstaat in het verbeteren van hun werkgeverschap. Zijn boodschap is tweeledig: zorg ten eerste dat je een leuk bedrijf wordt (dan komen de nieuwe medewerkers vanzelf naar je toe) en ten tweede: luister naar wat je eigen mensen vertellen. Zij kennen het eigen bedrijf vaak van haver tot gort. “Als je goed luistert naar de medewerkers van een bedrijf, met als doel om je organisatie te verbeteren, dan levert dat een schat aan kennis op. Na een paar gesprekken weet je precies wat er goed gaat en wat er beter kan, in je bedrijf”, aldus Heezen.

Trots

Hij adviseert ook om de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk te leggen. “Geef mensen het liefst zelf invloed op de planning. Als het bedrijf laat zien dat het geld en tijd besteed aan de medewerkers, zodat die hun werk goed kunnen doen, dan is er veel bereikt.” Betrokken en bevlogen medewerkers zijn volgens Heezen goud waard voor een bedrijf. “Betrokken medewerkers gaan niet bij je weg, ze brengen de organisatie succes en dat leidt dan weer tot trots; op die manier kom je als bedrijf in een opwaartse spiraal.”

Meer informatie en aanmelden

‘Mens&werk in de logistiek 2021’ is op donderdag 11 november bij evofenedex in Zoetermeer en is zowel fysiek als online te volgen Je krijgt praktische tips en handvatten om aan de slag te gaan met jouw belangrijkste HR-uitdagingen. Het evenement duurt van 9 tot 12.30 uur en wordt afgesloten met een netwerklunch. Meer informatie inwinnen en aanmelden kan via de speciale website www.mens-en-werk.nl

Video

Mens&werk in de logistiek: ben jij er ook bij?

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder