14-07-2014  Leden van EVO die een trouwe chauffeur eens in het zonnetje willen zetten, kunnen deze nomineren voor een IRU-erediploma en speldje. Chauffeurs moeten wel aan een aantal strenge eisen voldoen om in aanmerking te komen voor het diploma en het speldje. Aanvraagformulieren moeten vóór 31 augustus bij EVO binnen zijn.

Eisen

Een genomineerde chauffeur moet, naar tevredenheid van de werkgever, de afgelopen twintig jaar als chauffeur actief zijn geweest, waarvan minstens vijf jaar in dienst van het aanvragende bedrijf. Ook moet de chauffeur minimaal één miljoen kilometers in het nationaal of internationaal transport hebben gereden en mag hij de afgelopen twintig jaar zelf geen omvangrijk verkeersongeluk hebben veroorzaakt. Hij mag de afgelopen vijf jaar ook geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer, of op het gebied van douane- of administratieve wet- en regelgeving. Tot slot moet de werkgever van de chauffeur lid zijn van EVO. 

Veiligheid

De IRU, de internationale organisatie voor het wegvervoer, introduceerde het diploma en het speldje om te laten zien dat het veel waarde hecht aan veiligheid op de weg.

Aanmelden

Leden die chauffeurs willen nomineren voor de onderscheiding kunnen hiervoor een aanvraagformulier aanvragen bij EVO-Ledenservice. Stuur hiervoor een bericht naar ledenadviseur Peter Teunisse.