evofenedex organiseert 3 juli brexit-webinar samen met partners

Leestijd 2 minuten

29-06-2020  Vóór woensdag 1 juli kan nog besloten worden de overgangsperiode voor de brexit met twee jaar te verlengen tot 1 januari 2022. Maar de Britten geven vooralsnog aan hier geen gebruik van te willen maken. Daarom intensiveren het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in juli en augustus hun onderhandelingen.

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) heeft logistieke en economische gevolgen met ingang van 1 januari 2021, deal of geen deal. Er moet bijvoorbeeld voorafgaand aan het importeren en exporteren naar of via het VK douaneaangifte worden gedaan omdat het VK een ‘derde land’ is geworden. De bijbehorende procedures en importtarieven zijn onderdeel van de onderhandelingen.

Webinar

Voor ondernemers die willen weten welke veranderingen dit met zich meebrengt en hoe zij zich daar praktisch goed op kunnen voorbereiden, organiseert evofenedex vrijdag 3 juli een brexit–webinar in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Londen, de Britse ambassade in Den Haag, de Douane, Portbase en Beurtvaartadres. Aanmelden is noodzakelijk voor deelname en vol = vol, dus wees er snel bij.

Komt 3 juli jou niet uit? Op donderdag 2 juli houdt de Netherlands British Chamber of Commerce Future Relationship Forum het Engelstalige webinar ‘Brexit - The Final Countdown’.

Consequenties

Op 1 februari 2020 is het VK uit de EU getreden. Dit heeft verschillende consequenties voor de handel met het VK. Op 1 februari is nog wel een overgangsperiode ingegaan, waarin er voor bedrijven feitelijk niets verandert omdat het VK nog tot het eind van 2020 aansluit bij de Europese regelgeving. Maar er zijn veel veranderingen waarvan nu al zeker is dat Nederlandse ondernemers er mee te maken gaan krijgen met ingang van 1 januari 2021. In de overgangsperiode tot 31 december 2020 onderhandelen het VK en de EU over nieuwe afspraken.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder