28-02-2017  Betere netwerkkwaliteit en service op Schiphol zorgen ervoor dat meer bedrijven zich in Noord-Holland vestigen. Dit stelt evofenedex, die daarom aanstaande vrijdag een debat organiseert over de toekomst van de luchthaven. Centraal staat de vraag of Schiphol moet kunnen uitbreiden. Geïnteresseerden in het bijwonen van het debat kunnen zich aanmelden via evofenedex.

De kandidaat-Tweede Kamerleden Barbara Visser (VVD), Huib van Essen (GroenLinks), Kees Verhoeven (D66),  Mahir Alkaya (SP), Mirthe Biemans (PvdA) en Nico Drost (ChristenUnie) debatteren hier vrijdag over in Oostzaan.

Luchthaven van wereldformaat

Schiphol is een luchthaven van wereldformaat, ook voor het vrachtvervoer. De luchthaven is mede bepalend voor de logistieke kwaliteit van Nederland en daardoor volgens evofenedex ook voor de beslissing van ondernemers om voor Noord-Holland te kiezen als handels-, productie- of distributiebasis.

De concurrentie met Frankfurt, Brussel, Luik en Heathrow is echter groot. evofenedex wil aangesloten ondernemers daarom voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen hierover laten debatteren met kandidaat-Tweede Kamerleden uit de regio.

Inspecties en wegen

Andere stellingen waar de ondernemers en politici vrijdag in Oostzaan over debatteren, zijn efficiëntere inspecties en investeringen in wegen. Zo berekende onderzoeksbureau TNO onlangs nog dat de economische schade door files op de A1 jaarlijks in de tientallen miljoenen euro’s loopt. Ook de noodzaak voor een verbindingsweg tussen de A8 en de A9 en de Duinpolderweg staan tijdens het debat centraal.