10-09-2012  Leveranciers en vervoerders kunnen vanaf begin volgend jaar de binnenstad van Delft duurzaam bevoorraden. MDD, Maatwerk Distributie Delft, bundelt hiervoor goederenstromen naar binnenstedelijk gebied. Voor bijvoorbeeld winkels, horeca, particulieren en bouwprojecten. EVO en TLN ondersteunen dit initiatief.

Last Mile scan

Wethouder Stephan Brandligt (duurzame ontwikkeling) en Maarten Verdonk, salesmanager van transportbedrijf Bode Scholten, gaven vandaag het officiële startsein voor MDD door gezamenlijk de eerste zogeheten Last Mile scan in te vullen. Dezescan, ontwikkeld door de gemeente in samenspraak met Connekt, Buck Consultants, TomTom en NEA, is een hulpmiddel waarmee vervoerders of leveranciers direct inzicht krijgen in de huidige kosten van de bevoorrading van afnemers in Delft.

De komende weken wordt leveranciers en vervoerders gevraagd om zelf ook de Last Mile scan op de website maatwerkdistributie.nl in te vullen. De resultaten worden gebruikt om deelnemende bedrijven in een later stadium, naar verwachting begin 2013, een concreet aanbod te doen voor goedkoper, schoner en gebundeld vervoer naar Delft.