07-09-2016  EVO organiseert op 11 oktober het congres Inkoop Transport. Een van de sprekers tijdens dit congres is Hans van der Ster, directeur Operations bij Deli XL. Hij zal die dag inzoomen op een thema dat hem na aan het hart ligt: duurzaamheid. “Nederland loopt op dit vlak mijlenver achter bij Europa. Hier ligt een belangrijke rol voor het bedrijfsleven.”

Halfslachtige optreden

In EVO magazine nummer 7, dat op 22 september verschijnt, geeft Van der Ster alvast een voorproefje op zijn verhaal. Hij zegt zich te ergeren aan ‘het halfslachtige optreden van de overheid’. “Van mij mag de overheid ons, het bedrijfsleven, best zaken voorschrijven. Maar wel fair.”

Milieuzone Rotterdam

Als voorbeeld noemt hij de milieuzone in Rotterdam. “Ik heb de bestuurders van die stad recent nog gevraagd of ze zich realiseren wat voor cruiseschip ze in mei van dit jaar verwelkomden in de stad. De Harmony of the Seas, met een lengte van 362 meter het grootste passagierschip ter wereld, stoot stationair lopend meer CO2 uit dan alle bestelbusjes bij elkaar in een jaar. Dat soort inconsequenties moeten eruit. Iedereen ziet dat namelijk, en denkt: potverdikkie waarom mag ik niet binnen maar hij wel?”

Dagelijkse praktijk

Op het EVO-congres Inkoop Transport gaat Hans van der Ster ook dieper in op de wijze waarop Deli XL in de dagelijkse praktijk handelt op het vlak van duurzaamheid en hoe het bedrijf zich voorbereidt op wat er eventueel komen gaat.

Aanmelden

Bezoek ook dit congres en leer in één dag waar de kansen voor het inkopen van vervoer liggen.

Meld u aan bij Inkoop Transport