Zoetermeer, 11 maart 2014

EVO en TLN: gevolgen top nog onduidelijk in andere steden

Rotterdam gaat de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) tijdelijk opheffen. Den Haag staat tijdens de top bedrijven toe hun winkels en distributiecentra ‘s nachts te bevoorraden. Verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) vinden het verstandig dat de twee steden bedrijven om de top heen laten werken.

De afgelopen weken uitten veel bedrijven bij EVO en TLN hun frustratie over het gebrek aan flexibiliteit van gemeenten. Rotterdam en Den Haag bieden bedrijven nu duidelijkheid en oplossingen.

Bereikbaarheid

Tijdens de NSS (24 en 25 maart) worden in de hele Randstad veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van grote invloed zijn op de bereikbaarheid van het bedrijfsleven. EVO en TLN onderstrepen het belang van de top voor Nederland en specifiek Den Haag – dat bedrijven tijdens de top hinder ondervinden noemen de organisaties dan ook onvermijdelijk. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken nemen bedrijven zelf maatregelen om hun productie op peil te houden, zoals de inzet van nachtdiensten.

Onduidelijk

Tegelijkertijd hebben bedrijven alle gemeenten van Amsterdam tot Rotterdam nodig om de bereikbaarheid te garanderen. EVO en TLN vroegen deze gemeenten daarom eerder om bedrijven toe te staan hun filialen buiten venstertijden te (laten) bevoorraden – zonder daarvoor beboet te worden. Hoewel Rotterdam en Den Haag nu een uitzondering maken, zijn de gevolgen van de NSS voor de bevoorrading in andere steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam en Leiden, nog onduidelijk. EVO en TLN vragen ook die steden om bedrijven tijdens de NSS de ruimte te geven.