Den Haag lanceert Platform Stedelijke Distributie

Hofstad zet met ondernemers en vervoerders stappen naar zero emissie in 2025

30-01-2019  De Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid) heeft dinsdag de website Platform Stedelijke Distributie Den Haag gelanceerd. Het Platform werkt sinds vorig jaar aan de doelstelling om de Haagse Binnenstad in 2025 te bevoorraden met zero-emissievoertuigen.

Ondernemers, vervoerders en de gemeente hebben de handen ineengeslagen en vormen samen het Platform Platform Stedelijke Distributie Den Haag. Onze vereniging neemt ook deel om zo emissievrij goederenvervoer te stimuleren.

Convenant

Om zero emissiebevoorrading te bereiken is in het voorjaar van 2018 het Convenant Stedelijke Distributie Den Haag afgesloten. Om die ambitie van zoveel mogelijk zero-emissievrij bevoorrading waar te maken, moeten er de nodige maatregelen worden genomen. Daarbij wordt gedacht aan het inzetten van elektrisch vervoer en het stimuleren daarvan door het verstrekken van subsidies en privileges. Het convenant zien wij als een uitstekend voorbeeld voor andere steden om samen aan de slag te gaan om zero emissie bevoorrading te realiseren.

overhandiging

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder