28-02-2017  Vrijwel alle politieke partijen steunen de oproep van evofenedex voor investeringen in goede en slimme infrastructuur. Dit blijkt uit de stemwijzer van evofenedex.

Campagne

De stemwijzer, waarop te zien is waar de partijen staan op tien belangrijke thema's die de leden van evofenedex raken, maakt deel uit van de verkiezingscampagne van evofenedex richting de Tweede Kamerverkiezingen. Hierin maakt evofenedex zich hard voor een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek.

Steun

Producten over het water, het spoor en de weg vervoeren, zorgt nog regelmatig voor vertraging. Daarom pleit evofenedex voor een goede infrastructuur, fysiek en digitaal, om goederenstromen slimmer en dus sneller te maken. Van alle tien punten waar evofenedex zich hard voor maakt, ontving 'goede en slimme infrastructuur' als enige de steun van alle ondervraagde partijen: VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie, GroenLinks en SGP.

Knelpunten

Alexander Jungschläger van Big Burger on Wheels uit Den Haag onderstreept het belang van goede en slimme infrastructuur. “Voor mij telt er maar één ding: dat gasten hun bestelling op tijd in huis hebben. Natuurlijk moeten mijn collega’s en ik ervoor zorgen dat in de keuken alles op rolletjes loopt, waardoor mijn bestelauto en scooters voldoende tijd hebben om naar de groothandel of de gast te rijden. Maar wij lopen tegen allerlei knelpunten aan die onze bedrijfsvoering soms flink kunnen vertragen, en een burger is nu eenmaal lekkerder als hij nog warm is.”

Geld vrijmaken

“Een nieuw kabinet moet daarom meer geld vrijmaken voor infrastructuur. Tot slot moet een nieuw kabinet een topprioriteit maken van digitale infrastructuur. Voor handel en logistiek is de digitale infrastructuur nu wat de snelwegen in de twintigste eeuw waren.”