10-06-2015  Na tien weken competitie is het actie-dc van Detailresult in Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot winnaar van de vijfde editie van het NK Speed Docking. De supermarkt retailer noteerde de beste gemiddelde verblijftijd van exact 49 minuten en 46 seconden. In de categorie groothandel is de zege voor Sligro Bezorgservice in Amsterdam met een verblijftijd van 43 minuten.

Dominantie doorbroken

De afgelopen twee jaar werd de NK Speed Docking-competitie gedomineerd door het distributiecentrum van Deen Supermarkten in het Noord-Hollandse Hoorn. Dit jaar neemt het actie-dc in Alphen aan den Rijn van Detailresult Groep, de logistieke organisatie achter supermarktketen Dirk van den Broek, het stokje over van Deen.

130 zendingen gemeten

Tijdens de tien weken durende competitie werden door het goederenontvangst-team van Detailresult in Alphen aan den Rijn 130 zendingen van zes logistiek dienstverleners afgehandeld met een verblijftijd van gemiddeld 49 minuten en 46 seconden. Omgerekend naar volle vrachtwagens komt dit, zo blijkt uit berekeningen van Caroz, neer op een verblijftijd van 1 uur en 22 minuten.