RVO organiseert weer fysieke handelsmissie

Leestijd 2 minuten

24-01-2022  Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van digitalisering in cybersecurity en/of digitale gezondheid én in willen spelen op kansen in Zuid-Afrika, organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland weer een fysieke handelsmissie. Deze staat gepland van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april 2022.

Investeren in digitalisering in Afrika wordt steeds interessanter. Investeerders verwachten dat jong Afrikaans talent innovatievere en snellere oplossingen kan bieden voor de meest urgente uitdagingen op dit continent, dan veel bestaande bedrijven. In 2025 is Afrika naar verwachting de thuisbasis van 1,5 miljard mensen, van wie de meesten zijn opgegroeid in het internettijdperk.

Zuid-Afrika is een van de toonaangevende digitaliseringshubs op het continent. Veel huishoudens hebben een internetaansluiting. Hiermee staat dit land in de top 3 van Sub-Sahara. Buitenlandse investeringen kunnen de digitale transformatie versnellen. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven omdat veel Zuid-Afrikaanse bedrijven, vooral mkb'ers, aan het begin staan van hun digitale transformatieproces. Hierdoor zal de vraag naar oplossingen de komende jaren toenemen. Zuid-Afrika is op zoek naar specifieke kennis en kunde, die het Nederlandse digitale ecosysteem kan leveren.

Voor wie?

Deelname aan de handelsmissie naar Zuid-Afrika staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de volgende sectoren:

  1. Cybersecurity, waaronder gegevensintegriteit en versleuteling;
  2. Healthtech, waaronder e-health en medtech;
  3. Ontwikkelingen op het gebied van smart cities voor publieke en private infrastructuur (overheden, financiële instellingen, nutsbedrijven, telecom).

Op de handelsmissie krijg je inzicht in de kansen voor Nederlandse ondernemers in de digitale transformatie die Zuid-Afrika doormaakt. Breid je netwerk uit met relevante partijen waarmee je kunt samenwerken en zakendoen. Ontdek jouw kansen om bij te dragen aan - en te profiteren van - een van de snelst groeiende sectoren in Zuid-Afrika.

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Pretoria, het Nederlandse consulaat-generaal in Kaapstad en psps business abroad. De uiterste aanmelddatum voor de handelsmissie is maandag 14 maart 2022. Om verspreiding van COVID-9 te voorkomen, kan per organisatie maar één persoon deelnemen. Op de website van RVO vind je meer informatie over het programma en de kosten van de missie.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder