06-10-2011  Professor Yao-Hua Tan, hoogleraar Informatie en Communicatie Technologie en hoofd van de sectie ICT bij de TU Delft, heeft zondag een interview gegeven bij het programma Buitenhof over de digitale veiligheid in het contact met overheden. De Diginotar-affaire was hiervoor de directe aanleiding. Hij breekt in het interview een lans voor handelsfacilitatie waarbij automatisering een grote rol speelt.

OptiChain

De hoogleraar speelt een prominente rol in OptiChain, waarin de European Shippers’ Organization (de Europese verladers organisatie) samen met andere Europese belangenbehartigers, de (Europese) overheid en de wetenschap de transactiekosten bij internationale transactie per 2020 met een kwart terug wil brengen. Yao-Hua Tan is lid van de EVO-Raad voor logistieke kennis.

Topsector Logistiek

Ook was hij betrokken bij de gezamenlijke input van TU Delft, TNO, Belastingdienst/Douane, Capgemini en EVO voor de Topsector Logistiek, met name met betrekking tot het belang van een ICT-platform voor internationale handel en vereenvoudiging van handelsprocedures.

Het interview is via ‘Uitzending gemist’ in zijn geheel terug te kijken.