31-10-2013  Het bedrijfsleven kan  jaarlijks 675 miljoen euro besparen door vrachtgegevens volledig te digitaliseren. Dit stellen Beurtvaartadres, EVO en TLN.  De organisaties hebben, samen met MKB-Nederland, op de beurs ICT & Logistiek het startsein gegeven voor de ontwikkeling van TransFollow.

Besparingen

TransFollow is een platform dat voor de gehele logistieke sector een digitale en juridisch gewaarborgde versie van de voor het goederenvervoer noodzakelijke vrachtbrieven  mogelijk maakt. Ook de ontvangstbevestiging is juridisch goed geregeld.

Voordeel klant

TransFollow gaat het mogelijk maken dat de geadresseerde inzicht krijgt in het exacte aflevertijdstip. Op dit moment  krijgt de klant vaak alleen  een tijdvenster waarin men beschikbaar moet zijn om goederen in ontvangst te nemen of stellen ontvangers tijdvensters in waarin de goederen moeten worden afgeleverd. Met TransFollow is dat verleden tijd.

Besparingen

Bedrijven besparen met deze digitale vrachtbrief duizenden euro’s per jaar. Met 450 miljoen vrachtbewegingen per jaar komt de potentiële besparing voor de hele logistieke sector op 675 miljoen euro per jaar. Eén papieren vrachtbrief kost een bedrijf namelijk al 4,50 euro.