19-01-2016  Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma heeft gisteren namens haar ministerie de sleutels van twee Toyota's Mirai in ontvangst genomen. Het zijn de eerste exemplaren van Toyota's brandstofcelauto die in ons land zijn geleverd. De overhandiging was onderdeel van een bijeenkomst over ‘Zero Emission’ bij het ministerie.

Europees voorzitterschap

De staatssecretaris is de eerste nationale bewindspersoon in Europa die in een waterstofbrandstofcelauto gaat rijden. Toyota zegt de auto’s aan de Nederlandse overheid te leveren in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Raad.

Rijkswaterstaat

Ook Hyundai presenteerde zich nadrukkelijk in Den Haag met milieuvriendelijke auto’s aan staatssecretaris Dijksma. Het Koreaanse merk leverde in 2014 twee exemplaren van de ix35 Fuel Cell voor gebruik bij Rijkswaterstaat. De autofabrikant benadrukte in Den Haag in 2020 de ‘groenste’ autofabrikant ter wereld te willen zijn.

Aardolie

Toyota zegt op zijn beurt als doel te hebben mobiliteit volledig onafhankelijk te maken van aardolie. De Mirai is Toyota’s eerste brandstofcelauto in grootschalige serieproductie.