27-06-2014  Het distributiecentrum van Deen Supermarkten in Hoorn mag zich net als vorig jaar de snelste afhandelaar van het NK Speed Docking noemen. In de competitieperiode wist het dc in Hoorn de gemiddelde verblijftijd van een vrachtauto te beperken tot gemiddeld één uur, drie minuten en negentien seconden. Daarmee overtrof Deen de eigen winnende tijd van 2013 met vier minuten en liet het de andere zeshonderd dc’s in Nederland achter zich.

Meer winnaars

Naast de prijs voor het snelste dc reikte official Walther Ploos van Amstel prijzen uit aan de beste verbeteraar Detailresult Alphen a/d Rijn, en aan het meest innovatieve dc: Albert Heijn Zaandam. Volgens de jury past het AH dc Zaandam het innovatiemodel van Speed Docking (Green Order, Scan&Go, Dynamic On-Time, Dock&Roll) het beste toe. De beste verbeteraar ten opzichte van vorig jaar is Detailresult in Alphen aan den Rijn aan de Flemingweg 5. De grote sprong voorwaarts zit in een verdubbeling van de gemiddelde dropgrootte zonder dat de verblijftijd toenam. De gemiddelde gewogen tijd werd bijna gehalveerd.

De competitie

Het NK Speed Docking is de grootste Nederlandse logistieke competitie waar tien weken lang verblijftijden worden gemeten bij ruim zeshonderd distributiecentra in Nederland. De competitie vindt sinds 2011 jaarlijks plaats, en naast Nederland ook in België, Luxemburg, Tsjechië en Slowakije. Opvallend is dat de Nederlandse dc’s het over het algemeen een stuk beter doen dan buitenlandse dc’s.