Dit is de nieuwe Iveco Daily

De nieuwe Daily staat in mei bij de Nederlandse Iveco-dealers.

8-4-2019  Tijdens een internationale persconferentie in bakermat Turijn heeft Iveco de nieuwe Daily gepresenteerd. De grote bestelauto, die vorig jaar zijn veertigjarig jubileum vierde, kreeg een bijna geheel nieuw uiterlijk, een beduidend rijkere uitrusting en maakt gebruik van talloze connectiviteitsdiensten. Dieselmotoren spelen de hoofdrol, maar er is ook een aardgasversie. Een volledig elektrische versie is op komst. 

Diesel

Net als het huidige model is de nieuwe Daily leverbaar met grote dieselmotoren. Er is een 2,3 liter versie met naar keuze 116, 136 of 136 pk; de laatste twee versies zijn er ook als ‘Heavy Duty’-versie, geschikt voor het zwaardere werk. De 3,0 liter motor is sowieso geschikt voor zware taken, met vermogens van 160, 180 en zelfs 210 pk.


Zuiniger

De motoren gaan al wat langer mee, maar Iveco claimt dat ze door tal van toepassingen (elektrische stuurbekrachtiging, stop/start-techniek en gewijzigde geometrie in de turbo’s) tien procent zuiniger zijn geworden. Speciaal ontwikkelde ECO-banden helpen ook een handje bij dat streven. Er is ook een versie op gecomprimeerd aardgas (CNG), die 136 pk levert. Wat transmissie betreft is er keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps Hi-Matic versnellingsbak.


Connectiviteit

De onderhoudskosten van de Daily vallen volgens Iveco zo’n tien procent lager uit dan bij het huidige model. De intervallen voor beurten zijn groter geworden (de 3.0 ging van 40.000 naar 50.000 kilometer, de 2.3 van 50.000 naar 60.000 kilometer), de olievoorraad is groter en er zitten intelligente sensoren op de lucht- en brandstoffilters. Iveco geeft verder hoog op over de talloze connectiviteitsdiensten die leverbaar zijn op de Daily. Wagenparkbeheerders kunnen bijna per seconde zien waar de auto zich bevindt, welke route er is gevolgd, hoe het met de brandstofvoorraad staat en wanneer er weer onderhoud nodig is. Eventuele updates van de software aan boord kunnen onderweg worden uitgevoerd.
De nieuwe Daily staat in mei bij de Nederlandse Iveco-dealers.

Iveco Dailey

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder