Dit is de nieuwe Renault Kangoo

Wereldprimeur in Parijs, ook nieuwe Trafic en Master op komst.

Als de nieuwe Renault Kangoo in 2020 op de markt komt, dan gaat hij er ongeveer zó uitzien. Tijdens een internationale perspresentatie in Parijs onthulde Laurens van den Acker, de Nederlandse topontwerper van Renault, een prototype van de compacte Renault bestelauto. Een wereldprimeur. De Kangoo wordt ronder, met een beduidend hogere neus en grote wielen.

“Hij wordt slimmer, veiliger en over de hele linie beter”, zei Van den Acker over zijn jongste geesteskind, dat als prototype werd getoond, maar volgens de Renault-designer voor 80 procent overeen zal komen met de definitieve versie. Die wordt volgend jaar verwacht en er komt zeker een volledig elektrische versie van. Renault liet overigens in Parijs nog meer bestelautonieuws zien, in de vorm van de vernieuwde Trafic en Master. Die hebben, indachtig Van den Ackers nieuwe hogeneus-design, eveneens vrij vlakke fronten gekregen, met daardoor ook wat meer motorkap.


Trafic

De nieuwe Trafic kreeg een tamelijk verticaal geplaatste grille, omlijst door led-lampen. In het interieur valt een vernieuwd dashboard op, met mooi zachte materialen en aluminium accenten en een sterk verbeterd entertainmentsysteem. Er is een nieuw ontwikkelde 2,0 liter motor met een enkelvoudige turbo en vermogens van 120, 145 en zelfs 170 pk. Ook leverbaar blijft de 1,6 liter dCi basismotor met 95 pk. De nieuwe Trafic komt in september van dit jaar naar Nederland. Over een elektrisch aangedreven versie doet Renault nog wat vaag.


Master

Van de grotere Master, die eveneens in september komt, is wel een volledig elektrisch aangedreven variant productieklaar. De Master kreeg eveneens een stoerdere neuspartij, waarbij veel chroom is toegepast. Het interieur voldoet aan de personenauto-eisen en herbergt onder andere een compleet nieuw dashboard , een tafeltje dat kan dienen voor de lunch of voor de laptop en mogelijkheden voor het draadloos opladen van de telefoon. De Master behoudt zijn 2,3 liter dieselmotor met dubbele turbo, die leverbaar wordt met vermogens van 135, 150 en 180 pk.

 

 

Dit is de nieuwe Renault Kangoo.
Dit is de nieuwe Renault Kangoo.

 

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder